Cara Nak Buat Petai Jeruk Rangup
Bagi mak-mak yang suka petai waktu musim petai ni lah kena buat stok jadi bila teringin nak makan tu dah ada. Imej Via Bidadari Potong kulit buah mangga dan bilas sehingga bersih. Cara Buat Petai Jeruk Kekal Rangup Walau Berbulan Lamanya Sedap Dibuat Ulam Atau Dimasak Dengan Lauk Port Makan Isikan air masak yang suam separas buah yang dipotong ke dalam besen. . Petai tadi yang dah siap diasingkan dengan kulit dimasukkan ke dalam balang. Cili Jeruk Rupanya nak buat Cili Jeruk yang rangup ni senang saja 4 langkah saja hari keempat dah boleh makan. Tambahkan merica dan garam. Lepas dah menggelegak celurkan petai sekejap. Cara Buat Petai Jeruk POWER Rangup Krup Krap Mana-mana suri yang ada petai kat rumah tu boleh cuba menjeruk style ini. Mangga Cili kering kisar Belacan Gula kerek Gula pasir Garam Cuka Air Jeruk pauh. Tapis lebihan air sehingga sedikit kering. Cara buat petai jeruk. Anda tidak perlu mencuciny...
Comments
Post a Comment